sâmbătă, 4 ianuarie 2014


Colţ Alb, de Jack London



Colţ Alb este povestea unui pui de lup care traversează drumul anevoios de la sălbăticie la domesticire.
Mai întâi este capturat încă de mic de indieni şi ajunge câine de sanie, apoi ajunge câine de luptă al unui om smintit şi lacom şi în final ajunge în mâinile unui om iubitor, care îi arată acestei creaturi salbatice, înnebunită de răutatea oamenilor, că există dragoste şi bunătate şi că nu toţi oamenii sunt răi.
Ceea ce atrage şi fascinează la această povestire este percepţia vieţii prin mintea unui animal.
Colţ Alb este mai mult decât povestea unui lup. Autorul aduce în atenţia cititorilor tratamentul crud al oamenilor faţă de animalele neajutorate şi modul cum acestea sunt afectate. Pe de altă parte este vorba despre dragoste, încredere, dreptate,sentimente profunde, care de multe ori sunt mai bine stăpânite de către un animal decât de către om.
Cartea ne atrage atenţia şi asupra capacităţii omului de a manifesta iubire, bunătate, blândeţe nu numai faţă de semenii săi, ci şi faţă de animale,  izbutind să facă din "lupul cel bătăuş", "un lup binecuvântat", adică un prieten devotat capabil chiar şi de sacrificiul suprem.
 Puteţi lectura cartea Colţ Alb online, sau  puteţi asculta o carte audio frumoasă cu Colţ Alb pe situl: www.lecturaaudio.ro





Un comentariu: