duminică, 13 octombrie 2013

Animaţie: www.lecturaaudio.ro

 

Cum să iubeşti pentru a fi iubit

Click pe imagine pentru a vizualiza cuprinsul cărţii

-psihologia vieţii de cuplu-


  Ai ajuns să consideri că te-ai cam pripit când ţi-ai ales partenerul? Poate ai sentimentul că între voi nu există acea iubire pe care o vezi la alte cupluri. Ce te-ar putea ajuta? Cum poţi să ai şi tu o viaţă de familie fericită?
Azi se pare că toată lumea comite aceeaşi greşeală pe care au comis-o grecii din vechime. Ei îl venerau pe Eros, plecându-se în faţa altarului său şi aducându-i jertfe. Însă istoria arată că această formă de veneraţie a dus numai la degradare, desfrâu şi dezbinare.
Astăzi asistăm la o rată înaltă a divorţurilor, datorată în mare parte faptului că cei mai mulţi nu înţeleg ce înseamnă cu adevărat să iubeşti. Însă chiar dacă nu se ajunge la despărţire mulţi continuă să sufere în relaţiile lor intime, ceea ce îi fac extrem de nefericiţi, simţindu-se prizonierii unei căsnicii lipsite de iubire.
Paul Hauck, cunoscut psiholog american şi autor al acestei cărţi a încercat să înţeleagă cauzele acestor insatisfacţii şi a ajuns astfel să formuleze teoria reciprocităţii în dragoste, precum şi concepţia care priveşte căsătoria ca o tranzacţie, stabilind cele trei
reguli ale cooperării, respectului şi iubirii.
A putut vedea cum s-a schimbat viaţa unor oameni când au privit realitatea drept în faţă şi au utilizat aceste trei reguli ori de câte ori a fost nevoie şi cât a fost necesar.
Ştiu că şi tu te poţi confrunta cu frustrări, de aceea te invit să afli cum poţi schimba comportamentul partenerului tău pentru a readuce o doză rezonabilă de fericire în viaţa ta.
Aplicând sfaturile acestei cărţi, în decursul vieţii tale vei învăţa treptat cum să iubeşti pentru a fi iubit. îţi vei îmbunătăţii relaţiile sentimentale şi vei avea o viaţă mai bogată în împliniri şi mai fericită.
Ascultă prima parte a acestei cărţi în format audio. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu